- Mijn specialiteiten

Medisch pedicure

 

Ik ben inmiddels geslaagd voor mijn opleiding tot medisch pedicure. Dat betekent dat ik ook geleerd heb om ortheses te maken, nagels te repareren en nagelbeugeltechniek kan toepassen. 

 

Ortheses:

 

Een othese kan worden gemaakt voor:

  • bescherming tegen bijvoorbeeld likdoorns of slijmbeursontstekingen op de tenen

  • correctiie van bijv een klauwstand van de teen

  • voorkomen dat afwijkingen erger worden

  • preventief: ervoor zorgen dat een scheefgegroeide teen later geen klachten gaat krijgen

Een orhtese of teenstukje wordt direct op de voet gemaakt van siliconen. Om een goed passende orthese te maken wordt er vooraf eerst een voetonderzoek gedaan, waarbij er naar de beweeglijkheid van de voet wordt gekenen en er wordt naar uw schoenen gekeken. Het is dan handig om schoenen aan te doen of mee te nemen die u vaak draagt. 

 

Gebruik van een orthese zal in het begin niet altijd erg comfortabel zitten, geef uw voeten de tijd om te wennen. Bouw het gebruik geleidelijk op, begin bijvoorbeeld met een half uur per dag. Normaal gesproken moet u na 1 a 2 weken gewend zijn. De orthese mag geen pijn doen of blaartjes veroorzaken. U kunt dit binnen een week constateren. Probeer de orthese eventueel eens in andere schoenen. Blijven er problemen neemt u dan contact met mij op.

s'Nachts hoeft u de orthese niet te dragen. De orthese blijft het beste zitten met sokken en dichte schoenen, mits daar voldoende ruimt voor is. Houd bij het kopen van nieuwe schoenen dus ook rekening met de orthese. Probeer, indien mogelijk, de orthese altijd met twee handen aan te brengen en te verwijderen. (nooit trekken)!

Onderhoud
U kunt de orthese wekelijks afwassen met handzeep, daarna wel goed laten drogen. Als u de orthese weer aandoet kunt u hem licht inpoederen met bv. talkpoeder. De poeder zorgt ervoor dat het voetzweet een beetje wordt opgenomen.

Tip!
Neem bij het kopen van nieuwe schoenen de orthese mee.

 

 

LCN Nagelreparatie

De oplossing voor uw teennagels:

UV-gels voor professionele voetverzorging.

Wilde- Pedicure silver plus is een elastische teennagelgel waarmee correcties uitgevoerd kunnen worden. Ook mycosenagels/ schimmelnagels kunnen hiermee worden behandeld.

Deze gel past zich door zijn elasticiteit aan de afwikkeling van de voet aan. Hierdoor raakt de natuurlijke nagel en het nagelbed niet overbelast, in tegenstelling tot andere gels.

Deze methode is in te zetten bij:

-        Mycosenagels

-        Traumanagels

-        Sportersnagels

-        Nagelreparatie

-        French look

Heeft u een probleem met uw nagel(s)? Aarzel dan niet verder om het aan uw pedicure te vragen. Er zijn vele mogelijkheden.

LCN nagelreparatie

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In sommige gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. (alleen als u een verwijzing via het ziekenhuis hebt. Ik kan het ook voor u navragen als u twijfelt)

Nagelbeugeltechniek

Voor mensen die veel last hebben van een ingrroeiende nagel, kan een nagelbeugel een goede oplossing zijn. Deze beugel zorgt ervoor dat de nagel weer recht gaat groeien waardoor de nagel los komt van de wal en de klachten verminderen of verdwijnen.

Ik werk hier doorgaans met de podofix beugel. Deze is ook geschikt voor risicovoeten. De nagel kan na het plaatsen van de beugel gewoon gelakt worden met gewone nagellak (niet met gellak.. Let wel op dat u deze lak niet met aceton verwijderd, want dan kan de lijm loslaten. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. 

Hot stone massage

Een hot stone massage is een vorm van massage waarbij gemasseerd wordt met gladde, platte en verwarmde, vulkanische  stenen.

Het lichaam wordt eerst met de handen gemasseerd en daarna met de hete stenen. Dit eeuwenoude ritueel verzacht de spieren en ontspant lichaam en geest.

Het is zeer geschikt voor mensen met reuma. Helaas niet geschikt voor zwangere vrouwen.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.